Produkter

SPEKEMAT

Spekepølse

Stabburstørka pølse av geit. God til tur, koldtbordet, graut og på skiva.

Kvitløkpølse

Stabburstørka pølse av geit. God til tur, koldtbordet, graut og på skiva.

Spekekjøtt

Tørrsalta og stabburstørka lår av geit. God til rømmegraut, koldtbordet og på skiva.

GRILLMAT

Grillside av kje

Heil side av kje, ferdig ruta,med urter frå Høgt & Vilt.

Grllbog av kje

Kje-bog, med urter frå Høgt & Vilt, beinet er kutta av to plassar for lettare oppdeling etter grilling/steiking.

Grilla kjekjøtt

Ferdig grilla småkje. Godt på grillen, både i ovnen og ute. Klar til oppvarming.

Kjekjøt ferskt

Ferskt kjekjøt i små serveringsstykke. Godt til marinering, grilling og “kje-i-kål”

Kandalsgrill

Grov skinnfri grillpølse, ferdig kokt og klar til grilling / steiking.

Yttrefilèt

Yttrefilèt av geit. God til marinering, grilling eller fresast lett på steikepanna før ein tur i ovnen

MIDDAG

Dampepølse

Grov kjøttpølse av geit. Dampe / trekke i ca. 40 min. God til raspeball, pinnekjøtt, eller som eigen rett med potet og kålrabistappe til. Smakar også godt som pålegg når kald.

Kandalspølse

Grov kjøttpølse av geit. Dampe / trekke i ca. 40 min. God til raspeball, pinnekjøtt, eller som eigen rett med potet og kålrabistappe til. Smakar også godt som pålegg når kald.

Kjesteik

Lår av haustkje. Smakar godt med fløyte-gratinerte poteter,tytebær og grønsaker til.

Fjellsprett

Haustkje, oppkappa i serveringsstykke. Godt til marinering, sosekjeø, “kje-i-kål” og grilling.

Yttrefilèt

Yttrefilèt av geit. God til marinering, grilling eller fresast lett på steikepanna før ein tur i ovnen.

Kjekjøt ferskt

Ferskt kjekjøt i små serveringsstykke. Godt til marinering, grilling og “kje-i-kål”

Pinnekjøtt

Tørrsalta og stabburstørka pinneside av geit og haustkje. Serverast saman med kålrotstappe, poteter og dampepølse. Eit “must” til juletalerken.

Julepølse

Grov kjøttpølse av geit. Dampe / trekke i ca. 40 min. God til raspeball, pinnekjøtt, eller som eigen rett med potet og kålrabistappe til. Smakar også godt som pålegg når kald.

Kje-Karrè

Karrè av finaste sortering frå 5-6 veker gamle spe-kje, som har hatt fri tilgang til mjølk heile tida.

PÅLEGG

Sylteflesk

Laga av grisehovud og kjekjøtt. Kun tilsatt salt og pepar. God på brødskiva.

Kje rull

Påleggsrull av haustkje. Kun tilsatt salt og pepar. God på brødskiva.

Spekekjøtt

Tørrsalta og stabburstørka lår av geit. God til rømmegraut, koldtbordet og på skiva.

spekepølse

Stabburstørka pølse av geit. God til tur, koldtbordet, graut og på skiva.

kvitløkspølse

Stabburstørka pølse av geit. God til tur, koldtbordet, graut og på skiva.

Serveringstips

SPEKEMAT:

Til spekemat reknar ein med ca. 100 g. reint kjøtt pr. person i tillegg til potetsalat, eggerøre, grønn salat, flatbrød m.m.

MIDDAGSMAT:

Til pølser, steik og anna reint kjøtt, reiknar ein ca. 150 – 200 gr. pr. person i tillegg til tilbehøret.

GRILLMAT:

Kjekjøt er fantastisk godt og magert og kan anbefalast på det sterkaste, enten ferskt, eller ferdig grilla – som berre er til å varme lett på grillen.

Av våre nyeste produkter som er blitt veldig populære, er grillside av kje med urter frå Høgt & Vilt, ferdig rutet-klar for grillen! Bogen er også med urtet frå Høgt & Vilt, beinet i bogen er kuttet, slik at det er lett å dele opp etter tilbereding!

Kandalsgrill er eit flott og smakfult produkt som fyller ganen med god smak, og magen med grillpølser av 100% rein kjøtt. Eit smakfult og godt alternativ til den tradisjonelle grillpølsa.